Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Vem är jag? Kan jag ha något att säga dig som kunde vara intressant?

Det kan vi kanske ta reda på här när jag berättar lite om mig, vem jag är, vad jag gör och hur jag tänker.
För tänker, det gör jag. Mycket och om allt. Det pågår så mycket i vår värld idag, både bra och dåligt, ibland känns det ju som att det är mest dåligt, men det beror nog på vilket humör man råkar vara på.

Det finns ju bra saker också men som vi människor är skapta så ser vi oftast det dåliga först. Kanske inte helst, men först. Konstigt, men det verkar vara i vår mänskliga natur, att dras mot det dåliga.
Det kan ju beskrivas genom det kända faktumet att när två personer träffas och har helt olika vanor och livsstil, där den ena är skötsam, har arbete och bostad och allt i ordning, medan den andra kanske sitter fast i dåligt sällskap, arbetslöshet, hoppat av skolan och kanske sitter fast i ett missbruk,
och dessa två råkar träffas, de blir kära i varandra och inleder en relation. Det är ofta den skötsamma som då tänker att hon/han kan få den andra att tänka om och börja ta tag i sitt liv och ändra det till det bättre. Men det som oftast sker, tyvärr. är att den skötsamma dras med i den mindre bra livsstilen. Kommer med i samma gäng, börjar med samma vanor och ofta trillar dit i missbruk.
Det är nästan aldrig tvärtom. Jag har aldrig hört en sån version, men jag hoppas verkligen att den finns.
Jag har undrat många gånger varför det är så?
Är det naturligare för människan att fastna i det dåliga? Eller är det rent av så att det egentligen inte alls är det dåliga utan det mest naturliga beteendet för människan och vi har tvingat oss in i ett onaturligt levnadsmönster som inte alls är vad vi är skapta för?
Om man tänker på hur djuren lever och vi människor levde ju mycket på samma sättfrån början. Allt handlade bara om överlevnad. För att äta sig mätt varje dag (om man hade tur),för att hitta skydd för natten och resten av tiden var till för vila och social gemenskap.
Det är nog det som sitter i oss fortfarande och egentligen är det naturliga tillståndet för människan. Jag läste någonstans nångång att en professor av något slag hade kommit fram till, efter många och långa studier av mänskligt beteende, att vi egentligen är skapta för arbete max 2 timmar om dagen.
Den köper jag absolut, för jag tror inte att naturen har skapat oss för att befinna oss på en arbetsplats den största delen av dagen, för att utföra en enda slags arbete för en belöning som pengar. Det är ju en senare uppfinning. Det naturliga belöningen var ju maten. Näringen som varje kropp behöver för att överleva och få energi över för andra saker och nästa matskaffningsuppdrag (det där blev nog ett nytt ord i svenska språket. Långt var det i allafall ha ha)

Här halkade jag iväg till något helt annat än vad jag hade tänkt att säga från början, men det är så här det är för mig.
Jag kommer att tänka på något och efter ett tag har mina tankar vandrat iväg till något helt annat. Så om jag ska fortsätta som mig själv, så kan det bli rätt spännande här eftersom ingen av oss aldrig vet i förväg vad den här bloggen kommer att handla om.
Hoppas ni är såna som gillar överraskningar och ser fram emot det oväntade….
Tanken var ju att jag skulle berätta litte mer om mig själv och vad jag varit med om och vad som rör sig i mitt huvud.
Nu har ni fått ett litet smakprov, så fortsätt att komma tillbaka och kolla in nästa..

Lämna ett svar

Till startsidan