Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Stackars miljonärer….

En ung kille vill syssla med musik i sitt liv men hans pappa säger
“Det kan du ju inte försörja dig på. Du måste skaffa dig ett jobb”

Det är väl inget märkvärdigt med det egentligen men pappan till den här killen
är en av Sveriges rikaste människor och heter Jens Spendrup.

Jag har alltid trott att alla föräldrar jobbade och eftersträvade att uppnå en
så bra ekonomi som möjligt för att kunna ge sina barn möjligheter i livet som de själva kanske inte fick.
Drömmen då är väl att vara helt ekonomiskt oberoende och i det läget kan barnen välja att göra det dom vill och har talang för istället för att slita i något trist jobb bara för brödfödan.
Hur kan det komma sig att sonen till en miljardär inte kan ägna sig åt det han allra helst vill göra i livet och ta tillvara på sin talang som han fått.
Hur kan det komma sig att pappan inte kan försörja honom trots att han dessutom, utöver familjens förmögenhet, uppburit försörjningsbidrag i form av Barnbidrag från svenska staten, bekostat av skattebetalande, hårt arbetande svenska medborgare?!

Barnbidraget i Sverige betalas ju ut till varenda barnfamilj oavsett om de är miljonärer eller inte – allt detta i “rättvisans” namn.

Ja, du läste rätt; RÄTTVISA!

Vliken jävla rättvisa följer den lagen att hårt arbetande barnfamiljer måste av sina surt förvärvade inkomster avstå en del för att försörja miljonärernas barn?! Som då dessutom ändå inte kan försörja dem utan de ska jagas iväg till en hårt belastad arbetsmarknad där jobben inte ens räcker till för alla som behöver der för att kunna försörja sina barn… (och dessa miljonärers barn likaväl)
Varför ska han stå och konkurrera om dessa få arbeten som han inte behöver för sin försörjning.
Vad behöver han dom pengarna till?
För att tillfredställa pappans sjuka hagalenhet, sjukliga samlarmani. Det är ju vad det handlar om eftersom dessa pengar inte används till något förutom att samlas på hög, som alla andra världens miljonärer, miljardärer gör.
De sitter och ruvar på alla pengarna i världen medan folket i deras länder svälter, begår brott och belastar statens resurser som längre inte räcker till därför att pengarna finns på deras konton. Inte där de behövs.

Föreställ dig Mozart, Michelangelo, Paganini mfl hårt arbetande som murare eller stenhuggare eller liknande, hela dagarna i ända. Tror ni att de hade vid dagens slut orkat skapa det de gjorde och efterlämnade till oss att njuta av.
Hade de haft energi och inspiration till det skapande som de hade talang för??

Lämna ett svar

Till startsidan