Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Marileeze -det är jag och jag ska berätta om mig, mitt liv och vad jag tycker och tänke om saker som pågår i vår värld

Det här kommer inte att handla om ett liv i lyx och flärd. Långt därifrån. Jag kommer att berätta hur det är och har varit att vara jag. Ibland har det varit riktigt kul, vissa stunder mindre roligt, men aldrig händelselöst, tvärtom.

Jag har levt ett bra tag nu och kan säga att jag lärt mig mycket under resans gång. Kanske inte alltid tagit lärdom av allt, utan upprepat  många misstag, inte bara en gång, men till slut är det alltid någonting som stannar kvar som man senare har haft nytta av.
Till och med så att man kan dela med sig av sina erfarenheter till andra som råkar hamna i samma situationer.

Både det ena och andra.

Jag vågar nästan påstå att jag har mycket goda råd att komma med i riktigt svåra lägen, och i många olika slags situationer, utan att på något sätt vilja påskina av att vara någon professionell terapeut, men livet lär en mycket, bara man har vett att ta tillvara på det man lärt sig.
Det är ju inte alltid fallet, men mycket saker händer som man aldrig glömmer, även sånt som man väldigt gärna vill glömma.

En del människor, även jag själv många gånger, anser att jag ser rätt krasst på tillvaron och kan vara rätt cynisk vad det gäller mänskligheten.
Det stämmer många gånger, men man får se det som en skapelse av själva livet. Resultatet av den “utbildning” man gått igenom. Som det ofta uttrycks “Man har gått i livets hårda skola” och det är precis vad det är.
En hård skola. Lättare för en del, de få utvalda, men jävligt hårt för vissa andra.

Jag är absolut inte här för att gnälla eller beklaga, varken mig själv eller själva livet
Försöker bara att vara realist för livet är inte rättvist. Har aldrig varit och kommer aldrig att vara hur mycket vissa än försöker få det till.
Man måste ju få drömma och hoppas, annars skulle ingen orka gå vidare.
Det vore ju meningslöst ens att försöka då, men hoppet är det sista som överger en och det är det människan lever av. (Inte bara haren🤣) Som tur är.

Detta var en liten del av beskrivningen om mig, bara för att ge en liten bild av hur jag tänker.
Jag är faktiskt roligare än så här men jag är en sån där “dag för dag” människa.
(Det uttrycket uppfann jag precis nu 😊) men det tycker jag beskriver väldigt bra hur jag tänker, om olika saker olika dagar beroende på vad jag hört och sett just idag. Då kommer jag med mina reflektioner över det som råkar röra sig i mitt huvud just idag.

Jag kommer att berätta en hel del av vad som varit men också om vad som pågår just nu. Det är mycket om mig och vad jag har varit med om och mycket om vad jag tycker och tänker.
Jag har en massa åsikter om allt som pågår i världen idag, och det är mycket som gör mig ledsen.
Men det finns ju hopp även där om man bara kunde få folk att vakna och samarbeta så kunde världens problem vara lösta på nolltid.
Detta låter otroligt men är fakta och möjligt redan idag.
Jag kommer att berätta om detta och jag hoppas att ni hänger med.

Tiden går och det alldeles för fort.
Jag tycker att det var sommar alldeles häromdagen men faktum är ju att det är jul snart – igen! Det är inte klokt alltså, det är ju jul varje år.
Lite tjatigt kan man ju tycka men det finns ju en del som tycker att det är kul. Barnen till exempel.
Annars hör man ju ganska mycket om de vuxnas frustrationer och förväntningar som sen ändå skiter sig och inget blev som de tänkt sig.
Men ha inte så mycket förväntningar, se på ungarna – dom förväntade sig inte så mycket mer än julklapparna, och de fick de ju och det var det. ..o Kalle Anka, det fick ju du med.

Så God Jul.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan